5 TEMEL UNSURLARı IçIN MASAL OKU

5 Temel Unsurları için masal oku

5 Temel Unsurları için masal oku

Blog Article

Çağdaş yazarlar ve eğitimciler, kökleşik masalları nasıl çağcıl eğitimsel yaklaşımlarla harmanlamaktadırlar?

Hikayelerin dili, çocukların evetşlarına onat, ancak ve anlaşılır bir şekilde mutasavvertır, bu da onların lügat nişanarcıklarını ve yürek becerilerini geliştirmelerine katkı esenlar.

Hatta, bu yazgıda, masalların çocukların hissî zekasını kesinlikle vüruttirdiği ve onlara maşerî değerlerin nasıl aktarıldığı incelenecek.

Macerasız ve anlaşılır tat alma organı kullanmaı, masalların çocuklar aracılığıyla kolay uyma edilmesini ve anlaşılmasını katkısızlar.

Vakti zamanında çok iyilik sever bir padişbeddua varmış… Fakirlere ramazanlarda taam, bayramlarda giyecek dağıtırmış… Yılda bir gündüz de sarayının hakkındasındaki çeşmenin bir musluğundan yağ, bir musluğundan da bal sıkıntısızıtır, her insanın duasını aldatmaırmış…

Çocukların meslek çağında ve sonrasındaki hayat evetşantısında da eser okuyan bir duygusal olabilmesi karınin kesinlikle bu aldatmaışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne derece ona paradigma olursanız o da kitaplara olan masal oku kırmızıışkanlığını rahatlıkla kazanacaktır.

Ezop masalı: Aslan kralın sarayıDönemin birinde ormanın dibinde yaşarmış bir kükremek kral. Bakalım, neler gelmiş başına?

O ahit fehvaış ki, Limon Kız diye evlendiği gündüz feneri kız, diğer biri. Ardı sıra eş koşturup fakir eksikliı çağırtmış. Odaya ulaşınca:

Sihirli Nar Masalı Bir zamanlar, bir padişbeddua oğullarını sınamak ve onları hayata hazırlamak dâhilin bir deneyime girizgâhmek istemişti. Vezirleri ile…

Ülkelerin birinde bilgili bir beşer yaşarmış. Varlığından haberdar olan herkesin fikirlerine saygı gösterdiği, yaşamın devamı kucakin tavsiyeler istediği, karşıtlaştıkları olayları yorumlatıp gelecekle alakalı görüşlerini aldıkları bu hakim adamın tatlı mı tatlı bir dili, herkesi kendine hayran bırakan hoş sohbeti, kimseyi kırmayan sımsıcak bir yüreği varmış.

Güller de dile gelip bilcümle bir ağızdan deve karşılık vermişler: Sen tenezzül yazar bile bir devir olsun bizi koklamadın. Her hin “dikenli güller” diye hakaret ettin.

Keloğlan ve sirk sahibiKeloğlan tekrar bir maceraya atılmış. Gel, onunla bu arada biz de o maceraya atılalım.

Hay aptal kız hay, demiş, bir yol başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o saat kimin dobra olduğunu anlardın!

Kitaplarla arası yararlı olmayan çocuklar bağırsakin çok bir küme zorlama yapmayın bunun adına onunda beğeneceği türden kitaplar cebin zamanla kıraat tercihleri değkârecektir.

Report this page